Pastoraal Centrum Saron Facebook   0541 - 353505

Pastoraal-therapeutische zorg

Pastoraal Zorgarrangement

Een van de arrangementen die we aanbieden is het Pastoraal Zorgarrangement (PZA). Dit arrangement is vooral geschikt voor mensen die hulp willen op psychosociaal gebied. Daarbij kun je denken aan trauma- en rouwverwerking en problemen op het gebied van relaties en communicatie. Ook past dit arrangement goed bij hulpvragen op het gebied van seksualiteit en identiteit en klachten die te maken hebben met eenzaamheid en depressiviteit. Als je kiest voor een PZA, dan kom je, afhankelijk van je problemen, tussen de 2 en 12 weken naar Saron. Je eet in onze eetzaal en slaapt op een eigen kamer. Een PZA begint en eindigt in principe altijd op maandag.

Het zorgaanbod dat hoort bij een PZA

Aan het begin van je periode op Saron krijg je een individuele begeleider. Samen met hem of haar ga je je hulpvragen op papier zetten. Door dit goed uit te werken, heb je een duidelijk doel om aan te werken. We doen er alles aan om je daarbij te helpen. Zo krijg je onder andere twee keer per week een pastoraal-therapeutisch gesprek met een pastoraal therapeut. Daarnaast volg je een afwisselend dagprogramma met onderdelen als sociale vaardigheidstraining en een opbouw/studie programma, creativiteit en zwemmen. Daarnaast doe je praktisch werk en wat corvee taken. Ook is er geregeld lofprijs en aanbidding en elke dag een avondsluiting. Tot slot drinken we samen koffie en thee en eten drie maaltijden.

Tweemaal per week een pastoraal gesprek op Saron

De kosten

De zorg op Saron wordt op verschillende manier betaald, dit kan uit diaconale bronnen, particuliere middelen, maar ook via bijv. de zorgverzekeraar of via de WMO/WLZ. Als zorg betaald wordt uit de WLZ/WMO is de zorg gericht op begeleiding en niet op behandeling. Meer informatie over vindt je op de tarieflijst Daar is ook te zien wat deze zorg precies kost.

Wil je je aanmelden?

Als je je voor een PZA wilt aanmelden, dan bel je Saron op 0541-353505. Je geeft bij de receptie aan hulp te willen ontvangen. Je wordt doorverbonden met een van onze begeleiders of je wordt dezelfde dag (tijdens werkdagen) teruggebeld.

Daarna zul je voor dit arrangement een zorgplan opgestuurd krijgen (per e-mail of post) om in te vullen. Na het invullen stuur je dit terug naar Saron. Wij nemen dan contact met je op en maken een afspraak voor een intakegesprek. Naar aanleiding van dit gesprek kijken wij of een pastoraal zorgarrangement goed bij je past. Als dat zo is dan kijken we wanneer je op Saron kan komen.

WordPress Video Lightbox Plugin