Ontstaan van Saron

Stichting Pastoraal Centrum Saron is een organisatie die in het leven is geroepen om vanuit bijbelse normen en waarden christelijke hulpverlening vorm te geven ten dienste van de gemeente van Jezus Christus. 

Het pastoraal centrum is in 1970 opgericht door baptistenpredikant, ds. Marinus de Jong. Deze predikant met een pastoraal hart was een bekend spreker in diverse gemeenten. Hij zag overal om zich heen dat er mensen waren met psychosociale problematiek, maar dat de kerk vaak niet voldoende in staat was om deze mensen te helpen.

De visie werd in zijn hart geboren om een pastoraal centrum op te richten, waar mensen afstand konden nemen van het soms jachtige bestaan en zo in de rust God konden ontmoeten en door bekwame mensen geholpen konden worden bij hun problemen. Saron heeft zichzelf altijd gezien als een verlengstuk van het 'lichaam van Christus'. Concreet betekent dit: het aanbieden van professionele pastorale hulpverlening aan de kerk van Jezus Christus en waar mogelijk het samenwerken met kerkelijke gemeenten.

Inmiddels bestaat het Pastoraal Centrum Saron ruim 45 jaar. Duizenden hulpvragers heeft het centrum in al die jaren mogen begeleiden tot herstel, genezing en/of acceptatie van aanwezige problematiek.

Steun Saron en bezoek de website van Vrienden van Saron. 

logo-vriendenvansaron

Keurmerk christelijke zorg small

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Pastoraal Centrum Saron
captcha 

Hulp nodig?

U ziet het even niet meer zitten. Uw werk of gezin worden u teveel en u bent naarstig op zoek naar rust. Saron kan hulp bieden. Ontdek hoe...

Ontstaan Saron

Saron verleend al sinds 1970 pastorale hulp in verschillende vormen. Ds. De Jong kocht ruim 45 jaar geleden een boerderij en Lees verder...